Gevlochten koorden

Gevlochten koorden

Wij vervaardigen onze koorden zowel uit natuurlijke als synthetische vezels:

 

Natuurlijke stoffen 

Katoen

Katoen wordt verkregen uit de katoenplant, het is ecru van kleur en voelt zacht aan. Katoenen touw rekt.

  

Kunststoffen

Polyamide of nylon 

Van polyamide vlechten we een sterke touwsoort. Polyamide is zeer elastisch, het kan tot 40% meegeven, maar neemt na het weghalen van de spanning zijn oude vorm weer aan.
Nylon was het eerste synthetische materiaal dat men gebruikte voor het maken van touw. Als het nat is, verliest het 5 % tot 25 % van zijn kracht. Het is slijtvast en drijft niet.

 

Polyester

Polyester heeft wel een hoge breekkracht die niet door vocht aangetast wordt, maar is minder sterk dan polyamide. Polyester rekt wel veel minder, waardoor het voor niet-rekkende lijnen goed gebruikt kan worden. Een polyester touw drijft niet. Er is ook voorgerekt polyester touw verkrijgbaar.

 

Polypropyleen 

Polypropyleen is minder sterk dan polyamide of polyester, maar is veel goedkoper te produceren. Polypropyleen touw blijft goed drijven. Het kan echter niet tegen UV-licht. 
Acrylvezel (ook wel polyacryl, polyacrylonitril of kortweg acryl) is een synthetische vezel die ontstaat uit polymerisatie van acrylonitril. Polyacryl vormt lange lineaire moleculen die zeer geschikt zijn voor gebruik als (textiel)vezel en mooi gekleurd kunnen worden. 

Op vraag van de klant werken wij ook met andere stoffen dan de bovenvermelde!

Vlechterij Bossuyt bvba Meensesteenweg 118B 8501 Kortrijk-BissegemBelgiƫ Tel.: 056/35 13 03 Fax: 056/35 98 49 info@bossuyt-vlechterij.be BTW BE 0427 991 417